Historie

70-tallet

av

Hvem var generalsektretær i Sovjetunionen gjennom hele tiåret?

Leonid Bresjnev

Hva var navnet på den humoristiske popgruppen som ble startet av Herodes Falsk, Tom Mathisen og Jahn Teigen på midten av 70-tallet?

Prima Vera

Kultstatus: Sitatet 'You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me?' er hentet fra en av tiårets store filmer. Hva heter filmen, og hva heter skuespilleren som spiller rollefiguren som sitatet er hentet fra?

Film: Taxi Driver, Skuespiller: Robert De Niro

Det går ikke an å unnlate supergruppen ABBA når man snakker om musikk fra 70-tallet. Det definitive internasjonale gjennombruddet kom i 1974, da de gikk til topps i Eurovision Song Contest med låten ‘Waterloo’. I hvilket land ble finalen avholdt dette året?

Storbritannia

Under hvilken væpnet konflikt som ble avsluttet dette tiåret, var FNL (Front national de liberté) en av de sentrale aktørene?

Vietnamkrigen

Fleip eller fakta? Bortsett fra 1972, ble det gitt ut en Olsenbandenfilm hvert eneste år dette tiåret?

Fakta

En politisk skandale, med avlyttingsutstyr, journalistisk gravearbeid og en amerikanske presidents fall som sentrale momenter, preget mye av nyhetsbildet dette tiåret. Hvilket navn er denne skandalen best kjent under?

Watergate

Hvilket år døde Elvis Presley?

1977

Hvem spilte rollen som ‘Modern’ og ‘Fadern’ i TV-serien ‘Fleksnes fataliteter’?

Aud Schønemann og Finn Mehlum (Det gis et poeng for hvert av svarene)

Hvilken norsk artist ga i 1972 ut singelen ‘Jeg og du og vi to og mange flere’? (Hint: Låten er mest kjent uten de tre siste ordene i låttittelen).

Wenche Myhre

Sjekk også ut vår nye megaquiz: Quiz med 170 spørsmål og fasit.

(Publisert 03.11.2017)