Sport og spill

Straffespark

av

Publisert 02.07.2024

Hva heter den portugisiske målvakten som reddet alle tre skuddforsøkene i straffesparkkonkurransen som avgjorde mandagens 8-delsfinale i fotball-EM mellom Portugal og Slovenia?

Diogo Costa

Hvilket år ble alle uavgjorte kamper i den norske serien avgjort med straffesparkkonkurranse? (Ordningen varte bare i et år).

1987

Hvor mange meter er det fra straffemerket til mållinjen på en fotballbane?

Elleve meter

Han scoret 129 mål i løpet av sin karriære (Ifølge IFFHS, det høyeste antall scorede mål noensinne av en keeper), de fleste på straffespark og frispark. Hva heter den tidligere brasilianske målvakten vi her skal frem til?

Rogério Ceni

Hvilken norsk spiller scoret på straffespark da Norge slo Brasil 2-1 i fotball-VM i Frankrike i 1998?

Kjetil Rekdal

Hvilken spiller er den eneste som ikke har lov til å score på første touch etter en retur fra stanga eller tverrliggeren på et straffespark?

Straffesparkskytteren selv

I straffesparkkonkurransen som avgjorde EM-finalen i 2021 (2020) mellom Italia og England, var det kun de to første (av totalt fem) engelske straffeskytterne som scoret mål. Hva heter de to spillerne?

Harry Kane og Harry Maguire

Nevn minst en av de tre italienske spillerne som scoret mål i den ovennevnte straffesparkkonkurransen?

Domenico Berardi, Leonardo Bonucci og Federico Bernardeschi

Hvilken tidligere engelsk fotballspiller står med den smått enestående straffesparkstatistikken 47 mål på 48 straffespark gjennom sin aktive karriære?

Matt Le Tissier

Et av Frankrikes fire mål i 4-2-seieren over Kroatia i VM-finalen i 2018 ble scoret på straffespark. Hva heter straffesparkskytteren?

Antoine Griezmann