Film og TV

Hva heter filmen?

av

filmquiz

Glad i å gå på kino? Da vet du kanskje svaret på disse spørsmålene!

Publisert 06.12.2017

Ung og gammel etterforsker, spilt av henholdsvis Brad Pitt og Morgan Freeman, forsøker å stoppe bestialsk massemorder som bruker de syv dødssyndene som signatur på mordene sine.

Se7en (Seven)

1944: Soldat mister alle sine tre brødre under Andre verdenskrig, på grunn av dette besluttes det fra øverste hold av vedkommende må få komme hjemme til sin mor i USA. Det er bare en liten hake: Hvor er han?

Redd menig Ryan

Svensk dramasuksess hvor en arvet herregård i et lukket bygdesamfunn står sentralt i handlingen. Fanny og hennes motorsykkelkjørende venn Zak, er umiddelbart nemlig ikke helt etter sambygdingens smak.

Änglagård – en herregård til besvær (bare 'Änglagård' gir også riktig svar)

Det tar ikke lang tid før det klikker for 'Jack' etter at han tar på seg jobben med å passe et vinterstengt høyfjellshotell. Dessverre har han også med seg kona og sønnen…

Ondskapens hotell

I denne norske spillefilmen fra 2017, sitter filmens hovedperson på huk med ei øks og et bistert uttrykk på coveret. Rollen bekles av en skuespiller som heter 'Anders' til fornavn.

Hoggeren

Ridley Scott har regien i denne science fictionklassikeren fra 1982 med Harrison Ford i hovedrollen.

Blade Runner

Tysk entrepenør redder mer enn tusen jøder fra den sikre død i konsentrasjonsleire i denne filmen som er basert på virkelige hendelser.

Schindlers liste

Jim Carrey tar dyrenes side i denne elleville komedien fra 1994.

Ace Ventura og jakten på den forsvunne delfinen (bare 'Ace Ventura' eller 'Dyredetektiven' gir også riktig svar)

Norsk filmklassiker fra 1937 med Alfred Maurstad i den mannlige hovedrollen. Filmen var en øyeåpner for mange om taternes kår i Norge.

Fant

Filmens hovedperson får ved et tidspunkt valget mellom blå og rød pille. Kun sistnevnte lar han se verden slik den virkelig egentlig er…

Matrix

Aktuelt i desember: Julequiz. Prøv også vår nye familiemiks! En quiz som utjevner kunnskapsforskjellen mellom voksne og barn.