Musikk

ESC-vinnere

av

På lørdag går finalen av årets Eurovision Song Contest av stabelen i Liverpool, etter at Ukraina vant fjorårets utgave av sangkonkurransen. Hvor god styr har du på vinnerbidragene gjennom ESC-historien?

Publisert 09.05.23

Lett oppvarming: Frem til da hadde ingen i Eurovisionhistorien vunnet konkurransen med flere poeng. Hvilken artist med Alexander til fornavn vant den 54. utgaven av Eurovision i 2009, og hva het vinnerbidraget?

Alexander Rybak med "Fairytale"

Ukraina har vunnet Eurovision to ganger tidligere (i tillegg til 2022) etter at landet debuterte i konkurransen for første gang i 2003. Hva het artisten Ruslanas vinnerbidrag fra 2004?

Wild Dances

Hvordan lyder neste linje av refrenget i Carolas "Fångad av en stormvind", som vant den 36. utgaven av Eurovision Song Contest i 1991: "Jag är fångad av en stormvind…Fast för dig…"

Ingenting kan hindra mig

Norge vant Eurovision for første gang i 1985 da Bobbysocks fikk 123 poeng i finalen med "La det swinge". Hvem har skrevet vinnerlåten?

Rolf Løvland

I hvilken by ble finalen arrangert dette året?

Gøteborg

"Hard Rock Hallelujah" sang de maskerte hardrockerne i Lordi da de vant finalen som ble arrangert i hvilken land i 2006?

Hellas (Athen)

Israel vant Eurovision i 1998 med låten "Diva" fremført av artisten Dana International. Hva er artistens egentlige navn?

Sharon Cohen

Sveitsiske Lys Assia gikk til topps i den aller første utgaven av Eurovision i 1956. Hva het vinnerlåten?

Refrain

Irland vant Eurovision tre år på rad i perioden 1992-1994. Kan du nevnte minst to av de tre vinnerlåtene?

"Why Me?" (Linda Martin), "In Your Eyes" (Niamh Kavanagh) og "Rock 'n' Roll Kids" (Paul Harrington og Charlie McGettigan).

"Un banc, un arbre, une rue" sang Séverine da hun vant sangkonkurransen for Monaco i 1971. Hva betyr sangtittelen?

En benk, et tre, en gate